Real Wanderlust

Real Wanderlust…Rainbow Warrior….

Real Magic of Bahgsu Jewels… a child of the earth , bohemian, gypsy, wanderlust…..magic for all, they doing gorgeous jewels ….Be inspired … Enjoy Lookbook…..

 full lookbook här

Foto: Lönsam handel med mörk baksida – inga vilda elefanter kvar om 10 år?www.wwf.se/bli-fadderVarje dag dödas mer än 80 elefanter i jakten på elfenben och aldrig har så många noshörningar dödats som nu. Varför jagas då dessa arter till utrotningens rand?Roten till problemet är att det handlar om stora summor pengar. Mycket av det smutsiga arbetet med att skjuta och ta bort betarna på elefanterna utförs av bybor som är fattiga bönder och bor nära skyddade områden där det finns elefanter. Men organisationen och pengarna bakom jakten och handeln sköts av kriminella nätverk, som åker ut i byarna och rekryterar tjuvjägare. De erbjuder upp till 10-15.000 kronor till den som kan tänka sig att döda en elefant. Detta kan motsvara så mycket som tio eller fler årslöner, vilket blir till en stor lockelse för fattiga människor.Idag räknar man med att det finns runt 400.000 vilda elefanter i Afrika, mestadels i de östra och södra länderna. I västra Afrika fanns för 20 år sedan stora sammanhängande populationer av elefanter men idag finns bara spillror kvar, på grund av en hänsynslös tjuvjakt. Agerar vi inte nu, kommer historien att upprepa sig. Men det finns fler anledningar till att tjuvjakten på elefanterna måste motarbetas och stoppas så snart som möjligt. Elefanterna har en mycket långsam förökningstakt, där varje graviditet är på nästan två år. Om tjuvjakten fortsätter som nu, kommer det inte att finnas några vilda populationer av elefanter kvar om 7-10 år.Ofattbara 30.000 elefanter dödades förra året för sina värdefulla betars skull. Betarna blir till prydnader, statussymboler och smycken.  När ekonomin växer i Asien ökar även köpkraften och efterfrågan på elfenben. Den stigande efterfrågan har gjort att priset på elfenben har mer än fördubblats i vissa länder de senaste 10 åren. I Kina och Thailand är det fortfarande lagligt att handla med elfenben. Trots detta finns det hopp. Förra året lovade Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra att stänga landets elfenbensmarknader för gott. Detta är något som kan komma att bli den enskilt största insatsen för att få stopp på handeln med elfenben i Sydostasien. Även i Kina finns det positiva krafter och starka ambassadörer. Den förre NBA-basketspelaren Ta Yao Ming har haft en viktig roll i att informera om problemet och slå hål på gamla myter om att betarna växer ut på elefanterna igen. Mings bilder som visar verkligheten och hur elefanter ser ut efter att ha fått betarna och halva kraniet bortkapat, har fått stor spridning i Kina och det märks nu i sociala medier att framför allt unga är mer och mer medvetna om problemet.Det är en kamp mot klockan. I dag föds färre elefanter än vad som dödas och med tanke på deras långsamma reproduktionstakt innebär det här att vi måste få stopp på tjuvjakten om vi ska kunna rädda elefanterna för framtida generationer.Hjälp oss gärna att sprida informationen vidare och berätta för andra vad som håller på att hända, innan det är för sent!

Lönsam handel med mörk baksida – inga vilda elefanter kvar om 10 år? Läs mera har

Om ByMixzoom

Be inspired......
Detta inlägg publicerades i Inspiration, LOOKBOOK och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s