Topaz

The Blue Topaz-a december stone – a modern birthstone.

Topas  är en fluor aluminiumsilikat och har varit redan känt 2000 år, finns i gult, gul-brun, honung-gul, lin, brun, grön, blå, ljusblå, röd och rosa … och ibland färglös. Man hade stenarna  som symbolisk skydd mot fiender och  symboler för skönhet och prakt. Man vet inte säkert ( slutgiltigt), om namnet på topas kommer från sanskrit eller grekiska, men det grekiska namnet ”topazos” betyder ”grön ädelsten”.

Topas är stenen för sann kärlek och framgång Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder  tillit till  egna beslut, transformerZoisitar negativitet till kärlek och glädje,   hjälper att se ”den stora bilden” och att lita till universums  gudomliga krafter. Stjärntecken: Skytten Chakra: Hjässa, Panna och Hals.

 December Månadsstenar är turkos, blå topas, lapis lazuli.  Samtliga är bra meditationsstenar/ fred, harmoni och skönhet. 

Topas var  vanligt på empire stilen / period, men sedan tog prisvärda citrin  över och som även blev kallad,  fick namnet – guld topas. Fråndess har topas varit en mera sällsynt exotisk sten i mode smycken, och  fortfarande väntar på sin välförtjänad comeback till catwalken.

Blå Topas förekommer sällan naturligt, vanligen behandlas den för att bli blå.

Blue-Topaz-Halsband

Exklusiv!! Blue-Topaz/Halsband

14 KARAT/ armband - Blue Topaz

Exklusiv!! 14 karat guld armband /Blue-Topaz/

Om ByMixzoom

Be inspired......
Detta inlägg publicerades i Ädelstenar och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s