Black Magic / Onyx

Black magic!  

Vill du ha svart magi? Varför inte överväga Onyx?
I smycken design/mode ser färger  skarpare mot en svart bakgrund .  Svart och vitt  ser alltid rätt. I fina , vackra smycken, den svarta bakgrunden ofta är av onyx / en svart kalcedon kvarts med en fin textur. Man ser  också Onyx med vita band eller band mot en svart bakgrund.

Onyx var mycket populär bland de gamla grekerna och romarna. Namnet kommer från det grekiska ordet ”Onyx”, som betyder spik eller klo. Historien är att en dag glad, livlig Amor klippte gudomliga naglar av Venus med en pilspets medan hon sov. Han lämnade klippet utspridda i sanden och öden gjorde dem till sten så att ingen del av den himmelska kroppen någonsin skulle förgås. Visserligen  svart normalt inte  är färgen man förknippar med naglarna.  Men i grekiska tiden var nästan alla färger kalcedon från nageln-vit till mörkt-brun/ svart kallas onyx. Senade romarna minskade termen,  för att hänvisa till svart och mörkt bruna färger.

Onyx som är rödbrun och vit är känd som Sardonyx.
Svart Onyx lyser särskilt väl när den används som bakgrund för andra färger, färg-mix. Dess fin struktur gör det också idealiskt för carving, vilket gör det en gynnad material för dagens lapidaries ( konsten att skära, forma, faceting, polering och carving)… Onyx användes ofta som den perfekta folie för snidade bergkristaller eller den ”drop dead röd ‘av rubiner i Art Deco design. Onyx är populärt i Markasit smycken. 

/källa Gemstone.org                   

                                                            Onyx Silver Armband/ Mixzoom.com

      Elegant Armband ,varta, fasetslipade onyx-stenar med 925 Sterlig Silver/mixzoom.com

Om ByMixzoom

Be inspired......
Detta inlägg publicerades i Ädelstenar och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s