Turkos / A piece of Heaven …

Heaven on Earth

Den forntida turkosa ädelstenen befinner sig återigen  i modet. Dess lysande himmelsblå är en av dem mest populära trendfärgen i värd av smycken och mode.

I turkoser  kompineras i den ljusblåa himlen och den  gröna havets färg.  Den som väljer en turkos, får  njuta av en bit himlen … på jorden.  Turkos-stenar av det bästa kvalitet, är en ren, strålande blåhimmel färg. Dem finaste ljusblåa turkoser,  kommer från avlagringar i norra Iran.  Alla tider över hela världen, har turkoser burits som naturlig skydd mot mörkrets makter. ¨Förr i tiden, turkoser skyddade häst och ryttare från oväntat fal¨ Idag betraktas turkoser som den skyddande sten  för piloter, luftbesättning  och andra yrkesgrupper som utsätts för en  hög grad av risk.

I modern ädelsten terapi,  dem som lider av depression, rekommenderas att bära en turkos eller en kedja med turkosa pärlor. Den turkosa ”glada färgen sägs att förse stenets bärade med mer självförtroende.¨ Turkosstenen som en gåva, är en  vänskap -sten, för det turkosa sägs ge för trofasthet och vänskap i relationer

Örhängen

Örhangen Turkosstenar/925SterlingSilver/ Mixzoom.com

 Hänge

Turkosstenhänge/925Silver/Mixzoom.com 

 

 

 

Om ByMixzoom

Be inspired......
Detta inlägg publicerades i Mixzoom.com/SMYCKEN/JEWELRY och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s