Attractive Gemstones!

Atraktiva Ädelstenar!

Ädelstenar är stenar, som genom särskild form, färg, genomskinlighet, glans och sällsynthet anses värdefulla och ädla nog att användas som smycken och prydnader. 
Ädelstenar är oftast mineraler men det finns även ädelstenar från växt- och djurriket som ex. bärnsten och pärlor
Man har kallat mindre värdefulla och inte lika hårda stenar för halvädelstenar, vilket  är nedvärderande. Man försöker undvika detta genom att kalla även halvädelstenarna för ädelstenar (ex. kristall ) 
Stenens pris avgörs av vikt, färg, efterfrågan, storlek, klarhet samt dagens mode, trender .

Ametist den  värdefullaste stenen i kvarts gruppen. Eftersom lila anses vara en kunglig färg, ametist, den genomskinliga lila kvartsen, har haft en historisk betydelse.  Fina ametister presenterades i dem brittiska kronjuvelerna och ametist var också en favorit hos  Katarina den Stora och Egyptiska Kungligheter och var också en favorit sten i den kristna kyrkan och blev kallad ”stenen av biskopar”.  Det grekiska ordet ”amethystos” översätts till ”inte berusad”,   ¨ametiskt – oberusad.¨  Ametist ansågs vara ett starkt motgift mot fylleri (symboliserar fortfarande nykterhet) 

Ametist: Färgerna varierar från lila, violett till ljust röd-violett.

         Armband med Ametister och 925SterlingSilver

       Armband-AmetistStenar      LYX!  AmetistRing med 925Silver

EdelSten Ring

                              

Rosenkvarts  färg, blekrosa till mörkare rosa. Mångas favorit, älskingssten. Rosen kvarts är en ädelsten med en rik historia  Tack vare sina mjuka färger, har det länge ansetts som en lugnande  kristall som främjar kärlek och healing. Det hjälper en att rensa negativa känslor som svartsjuka, ilska och rädsla, och även lindrar sorg och psykiska trauman¨ Att placera en rosenkvarts under kudden på natten sägs främja en fredlig sömn och kreativ inspiration ¨   

                                                RoseQuartz, Sterling Silver Armband
                                       

ArmbandLapisLazuli är en ädelsten av den typ som kunde ha kommit direkt ur Tusen och en Natt: en djup blå med gyllene inslag av svavelkis som skimrar likt små stjärnorna. LapisLazuli har används  för mer än 6000 år för smycken och prydnadsföremål. Namnet kommer från ”lapis” det latinska ordet för sten och ”azul”, den arabiska ordet för blå. För människor runt om i världen, lapis lazuli anses vara en sten av sanning och vänskap. Den blå stenen sägs att främja harmoni i relationer

                                        Retro Örhängen med LapisStenar och 925Silver

Örhängen

Om ByMixzoom

Be inspired......
Detta inlägg publicerades i Mixzoom.com/SMYCKEN/JEWELRY och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s